Интериорни врати по поръчка

Интериорна врата по поръчка

Често купуването на интериорни врати по поръчка означава работа с майстор или професионалист. Преди да се срещнете с когото и да е, обаче, важно е да знаете частите от основната врата, за да можете да извлечете максимума от срещата си. По-долу ще прочетете някои насоки на основните части, които е полезно да знаете при пазаруване на вътрешни врати по поръчка.

Размери: Запознаването с общите измервания на вратите е важно. В по-голямата си част вратите са конструирани с височина 1970см, а общите ширини на вътрешните врати са 60, 70, 80 и 90 см. Очевидно е, че тези размери могат да се променят и е важно да се обмисли какъв размер ще стане на Вашия отвор. Освен това, докато 70 см е обща ширина, не забравяйте, че правенето на врата малко по-широка може да помогне за вкарване на битова техника и по-големи мебели. И накрая, не забравяйте да имате поне приблизителна оценка на измерванията за пространството, където искате да поставите Вашата персонализирана врата.

Избраните от Вас материали за вашата интериорна врата играят ключова роля в нейното качество и естетическа привлекателност. Докато вкусът и стилът са важни за разглеждане, важно е да се вземат предвид и други фактори, като цена и функция.

Често предпочитан от тези с вкус към традиционната интериорна врата от масивно дърво, може да осигури топъл и естествен вид. Интериорните врати са изработени от различни видове дървесина, като се започне от класически твърди дървета като махагон, до по-евтини иглолистни дървесини като бор. Тъй като се използват толкова много дървесни видове, цените за този тип материали варират в голяма степен. В по-голямата си част обаче масивната дървесина обикновено е най-скъпият материал за интериорни врати. Най-популярното дърво за интериорни врати включва череша, орех, клен или хвойна.

Собствениците на жилища трябва да имат предвид, че независимо от вида на дървесината, цялата масивна дървесина ще се свие или разшири при промяна на температурата и влажността. Най-добре е да избягвате използването на интериорна врата от масивно дърво в баня или друга зона, където тя е изложена на много влага.

 

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button